Sun Express
IATA Kod
XQ
Telefon
Web Sitesi
Sun Express
SunExpress I Türk ve Alman sivil havacılık liderlerinin başarılı ortaklığı
Tarihçe
SunExpress, her ikisi de dünyanın önemli havayolu şirketlerinden Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın eşit ortaklığında 1989 yılında Antalya’da kuruldu. İlk uçuşunu 1990’da yapan şirket, halen faaliyetlerini güçlü hissedar yapısından gelen Alman ve Türk sivil havacılığının zengin bilgi birikiminden faydalanarak sürdürmektedir.
Almanya başta olmak üzere, uzun süre Avrupa ile Antalya arasında turistik charter seferleri düzenleyen SunExpress, 2001 yılında başlattığı Antalya-Frankfurt uçuşlarıyla, Türkiye’nin yurtdışına tarifeli sefer düzenleyen ilk özel havayolu oldu.
O günden bu yana tarifeli uçuşlarının sayısını hızla artıran SunExpress, 2006’nın Mart ayında 2. merkezini İzmir’de açtı ve buradan iç hat seferlerine başladı. SunExpress, iç hat seferleriyle birlikte İzmir’i Anadolu şehirlerine aktarmasız uçuşlarla bağlayan ilk havayolu oldu ve halen İzmir’den Türkiye’nin farklı bölgelerine en çok uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
SunExpress 2010 yılında, Türkiye’de ilk kez Anadolu şehirlerinden Almanya’nın önemli merkezlerine tarifeli direk uçuşlara başladı ve yolcu avantaj programı SunPoints’i müşterilerinin hizmetine sundu.
SunExpress, 2011 yılına gelindiğinde ise Almanya’daki kardeş kuruluşu “SunExpress Almanya”yı kurdu ve Almanya ile Türkiye arasındaki uçuşlarının yanı sıra Almanya’da Mısır’ın Kızıl Deniz Bölgesi, İspanya’nın Kanarya Adaları ile Girit ve Rodos gibi Yunan Adaları’na da turistik uçuşlar düzenlemeye başladı. 2012’de Frankfurt–Hahn’ı, geçtiğimiz yıllar içerisinde de Alanya-Gazipaşa, Bremen, Enfidha (Tunus),Strazburg, ,Konya, Kopenhag, Lyon, Nantes ve Paris gibi popüler uçuş noktalarını uçuş ağına dahil etmiştir.
SunExpress’in pek çok departmanı, açılışı 8 Haziran 2012’de gerçekleştirilen “SunExpress Plaza” isimli binada görev yapmaktadır. Antalya’da toplam 8.019 metrekare alan üzerine kurulu ve 87 ofis alanı, 12 toplantı, 10 briefing, 6 eğitim ve 1 simulatör odası ile 270 kişilik oturma kapasiteli 1 oditoryuma sahip olan “yeşil” bina, çatısındaki güneş panelleriyle kendi enerjisini üretebilmekte ve güneşin yararlı ışığını binaya dağıtırken, istenmeyen sıcaklığı dışarıda bırakan yepyeni teknolojiler kullanmaktadır.
SunExpress 2014 yaz tarifesinde Türkiye ve Almanya merkezli operasyonlarında, haftada 1020’den fazla tarifeli ve charter uçuş gerçekleştirmektedir. SunExpress’in, Türkiye ve Avrupa genelindeki birçok ülkeden 3.800’ü aşkın çalışanı bulunmaktadır.
SunExpress, hedefleri doğrultusunda istikrarlı büyümesini sürdürerek, 10 tanesi opsiyonlu olmak üzere toplam 50 adet Boeing 737-800NG ve 737-8 MAX için Boeing ile anlaşma yapmıştır. Bu anlaşma çerçevesinde 25 adet B737-800NG’s (New Generation/Yeni Nesil) ve yıllardır başarısını kanıtlamış olan serinin geliştirilen son modeli olan 15 adet B737-800 MAX’ı kesin olarak, 10 adet B737-800 MAX’ı ise opsiyonlu olaral satın alıştır.
Yeni uçaklar kademeli olarak 2015 ve 2021 yılları arasında teslim edilecektir. Orta menzilli jet kategorisinde yer alan bu uçaklar, çevre kirliliğine karşı daha duyarlı bir şekilde geliştirilmiş olup % 14 oranında daha az yakıt sarfiyatı yapmaktadır. Ayrıca tasarımında kullanılan birçok yeni teknoloji sayesinde daha az gürültü ve emisyon seviyesi ile eski modellere göre çok daha az bakım gerektirmektedir.
Geçtiğimiz yıllarda SunExpress, yolcularına daha iyi hizmet vermek amacıyla yeni ücret sınıflarını tanıttı. Yeni sistem içerisinde SunExpress yolcuları, yeni ücret/hizmet sınıfları olan SunEco, SunClassic ve SunPremium’dan birini bütçelerine göre seçebiliyor ve uçak içi eğlenceye de, kablosuz bağlantı sayesinde akıllı telefonları ya da tabletleriyle rahatlıkla ulaşabiliyor.
Bütün bu yeniliklerin yanı sıra, SunExpress uçak içi eğlencede de yeni bir konsept ile yolcuların uçak içinde daha kaliteli zaman geçirebilmelerine olanak sağlıyor. Merkezi İrlanda’da bulunan Media in Motion ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde Kablosuz Eğlence Sistemini sunan SunExpress, böylelikle uçak içinde kablosuz bağlantı ile eğlence hizmeti sunan ilk havayolu oluyor. Yolcular akıllı telefonlarından, tabletlerinden ya da laptoplarından uçak içinde kablosuz ağa bağlanarak, film izleyebilecek, dergi ya da gazete okuyabilecek, oyun oynayabilecek ya da sunduğumuz bir çok hizmetten faydalanabilecek.
İstatistiksel Bilgi 2017
Yolcu Sayısı | 8.8 Mio |
Uçuş | 57.675 |
Doluluk Oranı | 84,0 % |
uçak | 66 B737-800NG, 6 A330-200 |
Sertifikalar
SunExpress kalite yönetimi açısından ISO 9001, çevre yönetimi bakımından ISO 14001, sağlık ve güvenlik değerlendirmesi alanında da OHSAS 18001 ve müşteri memnuniyeti yönetim sistemleri bakımından ISO 10002 sertifikalarına sahiptir. SunExpress buna ek olarak İATA’nın IOSA (yüksek güvenlik standartları) onayına sahip olmanın yanı sıra, dahili işlemleri de örgütsel yöntemleri ve yönetim sistemleri açısından uluslararası bir denetim sürecinden geçmiştir. Yönteme yönelik bu sistemler şirketin tümüne uygulanmakta olup, profesyonel kalite yönetimi tarafından denetlenir.
SunExpress, Emniyet & Güvenlik, Karlılık, Kalite ve Ekip Bütünleşmesi konusunda şirket taahhütlerini oluşturmuştur. Ayrıca Çevre & İş Sağlığı ve Güvenliği ile müşteri memnuniyeti konularının şirket içi uygulamalarına ve hedeflerine yönelik “Çevre & İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası”, „Bilgi Güvenliği Politikası“ ve “Müşteri Memnuniyeti Politikası” oluşturulmuştur.
El Bagajı
DIŞ HATLAR EL BAGAJ TAŞIMA KURALLARI
- Kabine en fazla 8 kg ağırlığındaki bir el bagajı kabul edilebilir.
- Uçağa biniş öncesinde yapılan kontrolde, uygun ebat ve ağırlıgı aştığı tespit edilen el bagajları, uçağa kabul edilmeyecek veya havalimanı koşulları doğrultusunda ek ödeme yapılması karşılığında uçağın kargo bölümünde nakledilebilecektir.
- Bagajınızın ölçüsü 55x40x20 cm`i geçmemelidir.
Büyük çantalar, bagajlarla birlikte verilmelidir.
- Çakı, bıçak, tırnak makası, örgü şişi vb. kesici ve sivri uçlu malzemelerin el bagajında taşınması yasaktır.
- Bu tür malzemelerin kontrol esnasında el bagajında bulunması halinde, yolcular bunları bırakmak zorundadırlar.
- Önemli evraklar, değerli malzemeler ve ilaçlar el bagajında taşınmalıdır.
- Ayrı kaplarda her biri 100 ml’ye kadar olan sıvı ve benzeri maddelerin yolcu beraberinde getirilmesine izin verilmiştir. Bu kapların toplam ağırlığı 1 litre’yi geçmemelidir (ambalajların üzerlerinde belirtilen en yüksek dolum miktarı geçerlidir). Her bir kap bir litre taşıma kapasiteli tamamen şeffaf ve tekrar kapatılabilen plastik poşette taşınabilir (örneğin „şerit bant-kapaklı“ plastik poşetler). Kişi başına bir poşete izin verilmektedir. Poşetin emniyet kontrolünde gösterilmek üzere hazır bulundurulması gerekmektedir. Yolcularımızdan bu plastik poşetleri daha önceden tedarik etmelerini ve el bagajlarında beraberinde götürmek istedikleri sıvıları, henüz evlerindeyken uygun bir şekilde ambalajlamalarını öneriyoruz. Uçuş esnasında gerekli olan ilaçlar ve özel gıdalar (örneğin bebek maması) ise plastik poşet olmadan da taşınabilirler. Fakat bu ürünlerin de aynı şekilde emniyet kontrolünde gösterilmesi gerekmektedir.
- Şartlara uygun olmayan ve havalimanı otoritesinin izin vermediği ürünler ve poşetler uçağa sokulamaz.
Tehlikeli ve yasak madde kısıtlamaları ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
İÇ HATLAR EL BAGAJ TAŞIMA KURALLARI
- Uçak içinde, yolcunun beraberinde taşıdığı bagajdır. Kayıtsız bagajın 1 adetinin 55 cm (eni) x 40 cm (genişliği) x 20 cm (yüksekliği) boyutlarının ve 8 kg`yi geçmemesi gerekmektedir.
- Çakı, bıçak, tırnak makası, örgü şişi vb. kesici ve sivri uçlu malzemelerin el bağajında taşınması yasaktır. Bu tür malzemelerin el bagajında kontrolde bulunması halinde, yolcular bunları bırakmak zorundadırlar.
- El bagajı olarak kabinde yolcu beraberinde ücretsiz taşıyabilecekleri eşya listesi aşağıdaki gibidir.
- 1 adet el çantası,
- 1 palto veya pardesü, şal, atkı veya battaniye,
- 1 adet baston,
- 1 adet bebek taşıma çantası (bebek arabası kargoda taşınabilir),
- 1 adet küçük kamera veya dürbün
Yolcularımızın tüm iç ve dış hat seferlerimizde kabin içine alacakları el bagajlarında bulundurabilecekleri sıvılar, yerel ve uluslararası sivil havacılık otoritelerinin yayımladığı güvenlik hükümlerine göre çeşitli sınırlamalara tabidir. Hali hazırda tüm dış hat uçuşlarımızda, 1 Mart 2012 itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen çıkışlı iç hat seferlerinde ve 1 Nisan 2012 itibarıyla da diğer tüm iç hat seferlerimizde geçerli olacak kurallar aşağıda özetlenmektedir. İç hat uçuşlarındaki sıvı kısıtlamalarıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayın:
Uçuşlarımızda kabine alınacak el bagajlarında geçerli sıvı kısıtlamalarının ayrıntıları
1. Sıvı ve benzer nitelikte maddeler (örn. jeller, spreyler, şampuanlar, losyonlar, kremler, diş macunları) artık kısıtlı miktarlarda ve ayrı ambalajlarda taşınabilmektedir.
Bu maddeler azami 100 ml hacimde olacak ve ağzı açılıp kapanabilen azami 1 litre hacminde şeffaf torbaların içinde taşınabiliyor. Torbanın içerisindeki ambalaj sayısında kısıtlama yok, ancak torba tamamen kapanabilir olmalıdır. Yolcu başına bu torbalardan bir tane taşınabilmekted ve bunlar, kontrol esnasında el bagajından çıkarılarak röntgen cihazına konulmalıdır.
Dikkat edilmesi gereken nokta, sadece tekrar açılıp kapanabilen torbalara izin verilmesidir (örn. piyasada bulunan fermuar niteliği olan torbalar). Yolcuların bu poşetleri seyahatlerine başlamadan önce tedarik etmeleri ve sıvıları ya da el bagajında taşıyacakları benzer maddeleri evde uygun bir biçimde paketlemeleri tavsiye edilmektedir.
Uçuş esnasında gereksinim duyulan ilaçlar ve özel gıda ürünleri (örn. bebek maması) bu torbanın içerisine konmak zorunda değildir, ancak yolcuların bu ürünleri de kontrol kısmında diğer el bagajından ayırarak bu maddeleri neden yanında taşıdıklarına ilişkin gerekçe sunmalıdır.
2. Duty Free mağazalarından alınan içki ve makyaj malzemelerine ilişkin
Uçuş günü AB sınırları içerisinde bulunan bir havaalanında biniş kartı kontrolü sonrasında veya uçak içerisinde satın alınan Duty Free ürünleri, şeffaf ve satış personeli tarafından mühürlenmiş bir torba içerisinde bulunmaları kaydıyla müşteri tarafından güvenlik kontrolünden geçirilebilir. Torba, satış tarihi ve yerinin dışarıdan okunabilir biçimde yer aldığı faturayı ihtiva etmelidir.
01 MART 2009 tarihi itibariyle Türkiye’deki tüm hava meydanlarında uçak kabinine alınacak el/kabin bagajlarında sıvıların, aerosolların ve jellerin taşınmalarında kısıtlamaya gidilecektir.
Sıvı kısıtlamaları sadece ülkemizde uygulanmamakta olup seyahat edeceğiniz veya transit duraklayacağınız hava meydanlarında sıkıntı yaşamamanız bakımından uygulamaya uymanız önemlidir.
Yeni güvenlik uygulaması ile beraberinizde uçak kabinine götüreceğiniz el/kabin bagajında sıvıların, aerosolların ve jellerin taşınmaları yasaklanmamaktadır; ancak taşınabilecek miktar kısıtlanmaktadır.
Gümrüksüz (Duty-free) mağazalardan alacağınız ürünlerin içine konulduğu torbaların içerisine ürünlerin faturalarının da bulunması ve açılmamamış olmaları kaydıyla kısıtlamalardan muaftır.
Check-in kontuarında biniş kartı (Boarding Card) alırken teslim ettiğiniz uçak altı bagajınızda uluslararası mevzuatlar (ICAO, ECAC, IATA, v.s.), milli mevzuatlar (Türk Sivil Havacılık Kanunu, Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programı ve EK-20, Gümrük mevzuatları, v.s.) ve SunExpress kurallarının yasakladığı tehlikeli, yasaklı ya da kısıtlamalı maddeler kapsamında değerlendirilmeyen her türlü sıvıyı taşıyabilirsiniz.
El Bagajımda Neleri ve Nasıl Taşıyabilirim?
Uçak kabininde bulunduracağınız el/kabin bagajında bir litrelik şeffaf, ağzı kilitli, plastik torba içerisinde her biri maksimum yüz mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Her bir yolcu sadece bir adet bir litrelik şeffaf, ağzı kilitli, plastik torba/poşet taşıyabilir. Poşet olarak 1 litrelik (Yaklaşık 20.cm..X..20.cm.) şeffaf, ağzı kilitli, plastik buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Hava meydanlarındaki son güvenlik kontrol noktalarında sıvılarınızın içinde olduğu bir litrelik şeffaf, ağzı kilitli, plastik torba/poşeti çantanızdan çıkartarak X-Ray cihazına ayrı olarak koymanız gerekmektedir.
Neler Kısıtlamaya Dahildir?
- Su, ve alkol içeren her türlü içecek/sıvı,
- Çorbalar, şuruplar, zeytin yağı, sıvı yağlar,
- Kremler, losyonlar, yağlar (kozmetik yağlar dahil),
- Parfümler, spreyler,
- Saç ve dus jellerini içeren jeller,
- Basınçlı kapların içerikleri (Traş köpükleri, diğer köpükler ve deodorantlar),
- Diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler ,
- Sıvı-Katı karışımları/bileşimleri,
- Maskara dahil her türlü makyaj malzemesi (katı halde olan rujlar hariç),
- Reçel, bal, yoğurt, pekmez, turşu, salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler,
- Kontak lens sıvıları,
- Şampuanlar ve
Yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler.
Seyahat Bagajı
Genel Bilgiler
Her yolcudan, beraberinde götürdüğü bagaja ismini, ev adresini ve seyahat adresini belirgin şekilde yazmasını rica ederiz. Bagaj kayıpları veya hasarları, zararın tespit edilmesiyle derhal havaalanında bagaj bilgi bölümüne bildirilmelidir. Tüm havayolu şirketlerinin verilen bagaj için sorumlulukları sınırlı olduğu için, önemli eşyalar el bagajında taşınmalıdır. Her halükarda ek bagaj sigortasının yapılması tavsiye edilir.
Uçak altı bagajınız güvenlik nedeniyle yetkililer tarafından açılabilir. Kilitli olması halinde, doğabilecek zarardan SunExpress sorumlu olmayacaktır.
Uluslararası Uçuşlar
Uluslararası SunExpress uçuşlarında rezerve edilen tarifeye (SunFares) bağlı olarak 20 ile 40 kg arası bagaj hakkınız ve azami 8 kg el bagajı (55 x 40 x 20 cm) hakkınız bulunmaktadır.
SunFares Tarifenize göre bagaj hakkı
Almanya çıkışlı/girişli uçuşlar
Varış Noktası | SunEco | SunClassic | SunPremium |
Mısır, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Kanarya Adaları, Fas, İspanya, Tunus, Kıbns
Türkiye: Antalya, Alanya/Gazipaşa, Bodrum, Dalaman | 20 kg | 25 kg | 30 kg |
Türkiye’deki tüm diğer varış noktaları | 30 kg | 35 kg | 40 kg |
SunFares Tarifenize göre bagaj hakkı
Türkiye girişli/çıkışlı uçuşlar
Varış Noktası | SunEco | SunClassic | SunPremium |
Antalya, Alanya/Gazipaşa, Bodrum, Dalaman | 20 kg | 25 kg | 30 kg |
Türkiye’deki tüm diğer varış noktaları | 30 kg | 35 kg | 40 kg |
2 yaş altı çocuklar için 20 kg bagaj hakkı bulunmaktadır. Bebek arabaları/pusetler, çocuk seyahat yatakları ve çocuk araba koltukları ek olarak fiyat farkı alınmadan kargo bölmesinde taşınmaktadır. Bagaj hakkının aşılması durumunda kilogram ve güzergah başına 10 Avro fazla bagaj farkı hesaplanmaktadır. Avrupa yasalarına göre, bir parça bagajınızın 32 kg’dan ağır olmamasına dikkat etmenizi rica ederiz.
Türkiye İç Hatlar
Türkiye içi uçuşlarda yolcu başına bagaj hakkı sınırı, hangi tarifeye (SunFares) karar verdiğinize bağlı olarak 15 ile 25 kg arasıdır.
SunFares | Türkiye içi uçuşlarda bagaj hakkı |
SunEco | 15 kg |
SunClassic | 20 kg |
SunPremium | 25 kg |
Türkiye içi uçuşlarımızda bebeklerin ücretsiz bagaj hakkı 15 kg‘ dır. Fazla bagaj için Türkiye iç hatlarda 6.-TL/kg ücret ödenir. Bu ücret her uçuş başına ödenir.
Aktarmalı Uçuşlar
SunExpress ile bir ya da birkaç duraklı uçuş rezervasyonu yaptıysanız, tüm uçuşlarda uluslararası uçuşun bagaj hakkı geçerlidir.
Fazla Bagaj
DIŞ HATLAR
- İzin verilen sınırların üzerindeki bagajlarda her kg tek yön € 10,- Euro olarak ücretlendirilir
İÇ HATLAR
- Fazla bagaj ücreti, tüm iç hatlarda yön başına 6 TL/kg’dır.
İlave Bagaj Paketlerini önceden satın alın, indirimli fiyatları kaçırmayın
SunExpress uçuşlarında güzergaha bağlı olarak 15 ile 40 kg arası bagaj hakkınız ve azami 8 kg ağırlığında (55 x 40 x 20 cm ölçülerinde) bir el bagajını beraberinizde götürme imkanınız vardır.
Bilet ücretine dahil olan bagaj hakkından fazlasını kullanmak isteyen yolcularımız ilave bagaj paketlerimizi satın alarak fazla bagajlarını (spor bagajları ve özel bagajlar hariç), uygun fiyata taşıyabilirler. Böylece, check-in kontuar ilave bagaj fiyatlarına oranla %70 tasarruf sağlamış olurlar.
Tüm SunExpress tarifelerinde geçerlidir: Kişi başına azami 40 kg bagaj taşınabilir. Ayrıca internetten kişi ve güzergah başına ek olarak 5, 10, 15 ve 20 kg’lık çeşitli paketler satın alınabilir.
Rezervasyonu yapılmış bir uçuşa (sunexpress.com, SunExpress çağrı merkezi ya da yetkili acenteler), fazla bagaj ancak geriye dönük eklenebilir. İlave Bagaj Paketi uçuşunuza en geç 3 saat kala Travelcenter üzerinden geriye dönük eklettirmeniz mümkündür.
Bagaj / Paket Fiyatı – Dış Hat Uçuşlarında | ||
Paket 1 | 5 kg | 15 € |
Paket 2 | 10 kg | 30 € |
Paket 3 | 15 kg | 45 € |
Paket 4 | 20 kg | 60 € |
Bagaj / Paket Fiyatı- Türkiye’de İç Hat Uçuşlarında | ||
Paket 1 | 5 kg | 15 TL |
Paket 2 | 10 kg | 30 TL |
Paket 3 | 15 kg | 45 TL |
Paket 4 | 20 kg | 60 TL |
Önemli bilgi:
- Satın alınmış ilave bagaj ücreti iade edilmez, bagaj hakkı başka kişilere devredilemez.
- Uçuş saatinin değişmesi durumunda, ilave bagaj hakkı yeni uçuşa aktarılır.
- Bagajınızın ağırlığı ücretsiz bagaj hakkınızı aşıyorsa, ya da ücretsiz bagaj hakkınız ve satın alınmış ilave bagaj hakkınızın toplamından fazlaysa, havaalanındaki fazla bagaj ücretleri (kg. başına en az 10 €) uygulanır.
- Uçağın kargo bölümüne verilecek bagajınız check-in kontuarındaki tartıda satın aldığınız ilave bagaj hakkından daha az çıkarsa, aradaki farkın ücreti iade edilmez, bu fark bir başkasına kullandırılamaz.
- İki yaşından küçük bebekler için ilave bagaj hakkı satın alınamaz.
Spor Ekipmanları / Özel Bagaj
Yolcu başına taşınabilecek spor malzemeleri aşağıdaki tarifede belirtilmiştir. Tarife 30 kg baz alınarak hazırlanmıştır. Belirtilen malzemelerin üzerinde her bagaj yön başına 10 € olarak fazla bagaj tarifesine göre fiyatlandırılır.
Spor malzeme paketlerini kolayca online satın alabilirsiniz. Spor malzemelerinizin taşınabilmesi için uçuşunuzdan en az 3 iş günü önce yazılı olarak ‚Özel Rezervasyon Birimimiz‚ e başvurmanızı rica ederiz. PDF formatındaki başvuru formuna buradan erişebilirsiniz.
Kendi kendini dengeleyen elektrikli (akülü) monosikletler veya kaykay araçları (direksiyonlu/direksiyonsuz) yalnızca kargoolarak kabul edilebilir.
Yolcu bagajı olarak uçak ambarında veya kabin içerisinde taşınamaz.SPOR BAGAJI ULUSLARARASI UÇUŞLAR
TEK YÖNTÜRKIYE IÇI UÇUŞLAR
TEK YÖNUYARI Bisiklet € 40 45 TL 30 kg’a kadar. Bisikletler yalnızca paketlenmiş olarak taşınabilir. Özel, karton bisiklet kutularının veya çantaların kullanılması tavsiye edilmektedir. Yazılı olarak önceden bilgi verilmelidir. Surfboard / Kiteboard / Snowboard, vs. € 40 45 TL 141 cm üzeri ve 30 kg’a kadar olan bagajlar önceden bildirilmelidir. Bagajın en, boy ve yükseklik bilgisinin verilmesi zorunludur. 30 kg’a kadar geçerlidir; üzeri fazla bagaj kabul edilmektedir.
Taşınabilecek en fazla uzunluk, bazı uçaklarda değişebilmektedir.Yamaç Paraşütü / Deltakanat € 40 60 TL 30 kg’a kadar geçerlidir; üzeri fazla bagaj kabul edilmektedir.
Yolcuların, malzemelerin yolculukta zarar görmesi durumunda tazminat hakkı olmadığına dair taahhütname imzalaması gerekmektedir. Bu konuda yolcularımızın anlayışını rica ederiz.
Bagajın en, boy ve yükseklik bilgisinin verilmesi zorunludur.
Yazılı olarak önceden bilgi verilmelidir.Yamaç malzemeleri € 15 15 TL 30 kg’a kadar geçerlidir; üzeri fazla bagaj kabul edilmektedir.
Yolcuların, malzemelerin yolculukta zarar görmesi durumunda tazminat hakkı olmadığına dair taahhütname imzalaması gerekmektedir. Bu konuda yolcularımızın anlayışını rica ederiz.
Bagajın en, boy ve yükseklik bilgisinin verilmesi zorunludur.
Yazılı olarak önceden bilgi verilmelidir.Kayak Malzemeleri 15 € 15 TL 30 kg’a kadar geçerlidir; üzeri fazla bagaj kabul edilmektedir.
Yolcuların, malzemelerin yolculukta zarar görmesi durumunda tazminat hakkı olmadığına dair taahhütname imzalaması gerekmektedir. Bu konuda yolcularımızın anlayışını rica ederiz.
Bagajın en, boy ve yükseklik bilgisinin verilmesi zorunludur.Kano / Şişme bot € 40 60 TL 30 kg’a kadar geçerlidir; üzeri fazla bagaj kabul edilmektedir.
Yolcuların, malzemelerin yolculukta zarar görmesi durumunda tazminat hakkı olmadığına dair taahhütname imzalaması gerekmektedir. Bu konuda yolcularımızın anlayışını rica ederiz.
Bagajın en, boy ve yükseklik bilgisinin verilmesi zorunludur.
Yazılı olarak önceden bilgi verilmelidir.Golf malzemeleri € 40 80 TL Bagaj başına 30 kiloya kadar geçerlidir, üzeri fazla bagaj kabul edilmektedir.
Yazılı olarak önceden bilgi verilmelidir.Dalış malzemeleri € 20 30 TL Toplam ağırlığı 30 kg’ye kadar, aşması durumunda ek bagaj ücreti tahsil edilecektir.
İçerik: 1 dalış maskesi, şnorkel, dalış paleti, dalış giysisi, yüzerlik sağlayıcı (denge yeleği), regülatör, 1 boş dalış tüpü, 1 dalgıç lambası (ampul ve bataryalar çıkarıldıktan ve kısa devreye karşı korunmasından sonra el bagajı olarak alınabilmektedir).
Bilgilendirme: Regülatörler, dalgıç lambaları ve dalış tüpleri. Dalış tüpleri ancak boş olarak ve vanaları açık halde taşınabilir.
Ekipmanda dalış lambası, dalış tüpü veya regülatör yoksa ücretsiz bagaj hakkı olarak kabul edilir.Tenis / Squash / Badminton malzemeleri / Olta takımları / Paten / Okçuluk ve binicilik malzemeleri vs. Fazla bagaj ücreti alınmaktadır Önceden bilgi verilmesi gerekmemektedir.
Serbest bagaj hakkı kapsamında değerlendirilir, üzeri fazla bagaj kabul edilmektedir.Spor Silahı € 15 15 TL