GİZLİLİK POLİTİKASI

 

Genel Olarak

Bu “Gizlilik Politikası” ile, MFD SEYAHAT ACENTELİĞİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (bundan sonra kısaca “Şirket” olarak anılacaktır)’ne ait olan www.attfly.com (bundan sonra “Attfly” olarak anılacaktır) internet sitesi üzerinden kullanıcıların (sisteme bağlanan ve/veya sistemde kalan kimseler) Attfly’da bulunan kişisel bilgilerinin, 07.04.2016 tarih ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6698 sayılı kanun kapsamında ne şekilde toplanacağı, ne şekilde korunacağı ve ne şekilde işleneceği hususları düzenlenmektedir. Gizlilik Politikası, sitede yayınlanan “Kullanım Şartları” ile birlikte, bir bütün olarak yorumlanır.

 

Attfly açısından kişisel veri kavramı, kaynağını, anılan kanunun 3/d fıkrasındaki tanımdan almakta olup orada da işaret edildiği üzere; kullanıcıların ad – soyadı, doğum tarihi, telefon numarası, e-posta adresi, T.C. kimlik numarası, dil tercihi gibi kullanıcıyı doğrudan ya da dolaylı olarak tanımlamaya yönelik sair her türlü kişisel bilgi ile seyahat bilgilerini ifade etmektedir.

 

Attfly hizmetlerini kullandığınızda, bilgilerinizin güvenliği açısından Attfly’a tam olarak güvenebilirsiniz. Attfly, onun tedarikçileri, aracıları ve çözüm ortakları tarafından kişisel verilerin toplanmasında, korunmasında ve işlenmesinde; özel hayatın gizliliği titizlikle korunmakta ve güvence altına alınmakta, müşteriler için gerekli tüm uyarı ve bilgilendirmeler bu metinde sunulmaktadır. Attfly, her gün yüzlerce insanın dünyayı keşfetmesine ve yeni deneyimler elde etmesine yardımcı olmakta, bu sırada müşterilerinin özel hayatına da azami özeni göstermektedir. Kişisel verilerinizin korunmasının büyük bir sorumluluk gerektirdiği bilindiğinden, bilgilerinizi korumak ve bilgilerinizin kontrolünün sizde olmasını sağlamak için büyük çaba harcanmaktadır.

 

Attfly kullanıcılarının kişisel bilgileri, iş bu “Gizlilik Politikası” ile belirlenen esas ve kapsam haricinde hiçbir şekilde kullanılmayacak, kullanıcının açık rızası bulunmaması halinde üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır.

 

Veri Güvenliği

Attfly, kullanıcılarına ait her türlü kişisel bilgilerin gizliliğini en üst düzeyde sağlamak adına, gerekli tüm teknolojik önlemleri almış ve almaya da devam etmektedir. Attfly, kişisel verilerin garanti altına alınması adına, birtakım üçüncü parti yazılımlardan (örneğin virüs koruma programları, güvenlik duvarı programları, veri yedekleme programları gibi…) faydalanmaktadır. Ancak bu tarz tüm önlemlere rağmen Attfly internet sitesine ve/veya sistemlerine yapılan saldırılar sonucunda kişisel bilgilerin zarar görmesi veya bunların üçüncü kişilerin eline geçmesi halinde, Attfly bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir. Attfly’ın kendisinden beklenen tüm özeni göstermekte olması nedeniyle herhangi bir sorumluluğu doğmayacağını, bu durumda kişisel verilerle ilgili hukuki ve cezai sorumluluğun sisteme saldıran/saldıranlarda olduğunu, bu gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesi durumunda 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca yaptırım uygulanabileceğini, tüm Attfly müşterileri peşinen kabul ederler.

 

Kişisel Bilgiler ve Erişim

Attfly’ın size etkin bir şekilde hizmet sunabilmek adına ve zorunlu olarak, yukarıda anılan kanunun 5/1-c ve f fıkraları kapsamında ad, soyadı, kimlik belge numarası, adres, dil tercihi, Attfly hizmetlerine erişirken kullanılan cihazlar, cihaz ayarları, operatör bilgileri, mobil ve sabit ağ bilgileri, IP bilgileri, konum bilgileri, cihazdan alınan sensör bilgileri, sitede yapılan aramalar, tarayıcılar ve uygulamalar gibi bilgileri içeren, ancak bunlarla sınırlı olmayan, talep edilen ürün ya da hizmetimize göre değişebilen birtakım kişisel bilgilerinizi toplar; bu verileri siz kullanıcılarına daha iyi hizmetler geliştirmek, içerik ve reklamlar dahil olmak üzere kişiselleştirilmiş içerik sunmak amacıyla kullanır.

 

Attfly, kişisel bilgileri; kimlik doğrulama, anket, ölçümleme çalışmaları, kullanıcıya kişisel olarak uygun ürün, hizmet ve promosyonların reklamı, tanıtımı, pazarlaması, kampanya ve avantaj bilgilerinin iletilmesi, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM çalışmaları), sadakat programı, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve icrası, sponsorluk faaliyetlerinin planlanması ve icrası ile sair iletişim faaliyetleri amacıyla kullanabileceği ve grup şirketleri ile iş ortaklarıyla paylaşabileceği gibi; Attfly tarafından sunulan hizmet kalitesinin arttırılması, site faaliyetlerinin daha iyi şekilde yürütülmesi ve ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla da kayıt altına alınabilir ve kullanabilir.

 

Attfly, bazı dönemlerde, çeşitli yollarla, kullanıcılarına kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgilendirmeler, promosyon teklifleri gönderebilir. Kullanıcı, bu gibi bilgileri alıp almama konusunda seçimi üye olurken yapabilir, sonrasında üye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden bu seçimi değiştirilebilir ya da kendisine gelen bilgilendirme iletisindeki linkle gerekli düzenlemeleri yapabilir. 

 

Toplanan bilgiler; kayıt oluşturulması ve kimlik doğrulama, satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve bazı istatistiklerin toplanması amacıyla kullanılacağı zaman sunucuyla haberleşme esnasında “GoDaddy.com Inc.” tarafından sağlanan sertifika ile şifrelenerek günümüz koşullarında en yüksek güvenliği sağlayan SSL teknolojisi ile sunucuya iletilecek, orada da çeşitli şifreleme yöntemleri ile korunacaktır. Ancak SSL'den faydalanabilmek için, tarayıcınızın altyapısının bunu destekliyor olması ve SSL seçeneğinizin aktif hale getirilmiş olması gerekmektedir. Girmiş olduğunuz tüm veriler, işlemleriniz ve hukuki gereklilikler süresince tarafımızca saklanmaktadır.

 

Attfly’da oturumunuz kapalıyken veya hiç hesap oluşturmadan da arama yapma veya içerik izleme gibi birçok hizmeti kullanabilirsiniz. Ayrıca tarayıcınızın gizli modu desteklemesi halinde, bu özelliği kullanarak da Attfly’daki göz atma faaliyetlerinizi gizli bir şekilde yürütebilirsiniz. Oturum açtıktan sonra, hizmetlerimiz genelinde hangi bilgileri topladığımızı ve bilgilerinizin nasıl kullanıldığını kontrol etmek için gizlilik ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.

 

Bir kullanıcının, bir başka Attfly kullanıcısının bilgilerine ulaşması ve bu bilgileri değiştirmesi, sistemdeki kısıtlamalar nedeniyle, olağan şartlarda mümkün değildir. Kullanıcının kişisel bilgilerine, Attfly haricinde yalnızca kullanıcının kendisi tarafından ulaşılabilir ve bu bilgiler ancak ilgili kullanıcı tarafından güncellenebilir. Kullanıcının talebi ile kişisel bilgiler Attfly tarafından da güncellenebilecektir.

 

Bilgi Paylaşımı

Özellikle 5271 sayılı CMK’nın 332. maddesi ve bu maddede gönderme yapılan 5237 sayılı TCK’nın 257. maddesi kapsamında, adli ve idari mercilerden gelen talep ve bildirimler doğrultusunda kişisel bilgiler, kamu yararı gerektirdiğinde ve yasal zorunluluk bulunması halinde adli ve idari kurumlar ile paylaşılabilir. Bu durum mevzuattan kaynaklandığından, Attfly’ın herhangi bir hukuki ve cezai sorumluluğu bulunmadığını kullanıcılar peşinen kabul ederler.

 

Kullanıcının kişisel bilgileri; gerçekleştirilen işlemlerde gerekli görülmesi halinde, sürecin hızlandırılması ve kullanıcılar arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla işleme dahil olan diğer kullanıcı ile paylaşılabilir.

 

Çerezler ve Üçüncü Parti Yazılımlar

Attfly, internet sayfasını kullanan kullanıcıların istatistiksel bilgilerini, çerezlerden (bilgisayarın sabit diskinde depolanan benzersiz tanımlayıcılardan) faydalanmak suretiyle elde edebilir. Çerezlerin sabit diskte kayıtlı tutulmasının genel amacı, Attfly’a tekrar girişlerde Kullanıcıyı daha kolay tanımaktır. Kullanıcı çerezleri almamayı tercih etse bile, ürün ya da hizmetlerin satın alınması da dahil olmak üzere, Attfly tarafından sunulan hizmetlerin çoğu kullanılabilir. Attfly, çerez dosyalarında yer alan bilgileri yalnızca bu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlar için kullanır. Toplanan veriler, daha sonra uygun çerez türüne bağlı olabilen ancak amaca ulaşmak için gereken makul zaman sınırını aşmayan bir süre boyunca cihazınızda depolanır ve sonrasında otomatik olarak sisteminizden kaldırılır. Çerezler hakkında daha kapsamlı bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Attfly ayrıca Google, Inc. ("Google") tarafından sağlanan web analiz hizmeti olan Google Analytics’den faydalanmaktadır. Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin Attfly’ı nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

 

Güvenli Ödeme Yöntemi

Alışveriş esnasında kullanılan kredi kartı bilgileriniz, Attfly’dan bağımsız olarak, iş birliği yaptığımız ödeme sistemi olan “Garanti Pay” aracılığı ile, günümüzde en güvenli kredi kartı ödeme sistemi olarak kabul edilen “3D Secure” sistemiyle şifrelenip bankalara ulaşmaktadır. Bu bilgiler direkt olarak bankaların sunucularından geçtiği için bankalar dışında ne Attfly tarafından, ne de üçüncü şahıslar tarafından hiçbir sebeple görüntülenemez, saklanamaz ve depolanamaz. Bu nedenle kredi kartı bilgileriniz, Attfly tarafından bilinememekte, dolayısıyla da kayıt altına alınmamaktadır.

 

Satış/Rezervasyon Kodu Gizliliği

Attfly üzerinden bilet aldığınız ya da rezervasyon yaptırdığınız zaman, işlem sonucunda, ilgili uçuş firmasınca size özel bir satış/rezervasyon kodu ya da buna benzer tanımlayıcı bir bilgi verilecektir. Bu bilgi, biletiniz üzerinde de görünecektir. Bu bilginin üçüncü kişilere karşı her zaman gizli tutulması zorunludur. Size verilen bu bilgiyi gizli tutmadığınız takdirde, başkaları sizin rezervasyon bilgilerinize ulaşabileceği gibi; iptal, yer değişikliği veya sefer değişikliği gibi işlemler dahi yapabilecektir. Bununla birlikte, birden fazla kişinin birlikte seyahat etmek üzere grup satışı/rezervasyonu yaptırdığı takdirde aynı bilgi, gruptaki diğer kişilerin biletleri üzerinde de yer alacağı için şayet bu kişilerin sizin kişisel bilgilerinize ulaşmalarını istemiyorsanız, kendiniz için ayrı bir işlem yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Üçüncü kişilerin sizin satış/rezervasyon kodunuza veya bu tarz tanımlayıcı bilgiye ulaşmasından dolayı Attfly, üzerine düşen bildirimi yerine getirmiş olup hiçbir sorumluluk kabul etmez.

 

Kişilik Haklarının İhlali Halinde

Kişilik haklarınızı doğrudan ihlal ettiğini düşündüğünüz belirli içeriklerin kaldırılmasını 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 24/1. maddesine göre öncelikle Attfly’dan talep edebilir, dilediğinizde kullanıcı hesabınızı kendiniz de silebilirsiniz. Kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, 6698 sayılı Kanunun 7/1. maddesi kapsamında, kişisel veriler re’sen veya tarafınızın talebi üzerine Attfly tarafından silinir, yok edilir veya mümkün olduğu taktirde anonim hâle getirilir.

 

Gizlilik Politikamızda Değişiklik Yapılması

Attfly, zorunluluk halinde Gizlilik Politikasını güncellemek suretiyle zaman zaman değiştirecektir. Ancak bu tür durumlarda, son değişikliklerin yayınlanma tarihini belirterek incelemeniz için arşivlenmiş sürümlere erişim hakkı tanıyacaktır. Açıkça izniniz alınmadan bu Gizlilik Politikası kapsamındaki haklarınızda kısıtlama yapılmayacaktır. Değişiklikler önemliyse, daha dikkat çekici bir bildirim sağlayacaktır (belirli hizmetler için Gizlilik Politikası değişikliklerine dair e-posta bildirimi gibi). Değişiklikler, sitede yayım anında yürürlüğe girecektir.

 

Kullanıcı Güvenliği

Kullanıcıların kişisel bilgisayarlarının her türlü güvenlik açığına ve saldırıya (özellikle phishing, keylogging gibi istemci taraflı olanlara) karşı korunmasında, işletim sistemine ait güncellemelerin düzenli olarak edinilmesinde, istemci tarafında her türlü siber saldırıya karşı kişisel bilgisayarların güvenliğinin sağlanmasında kullanıcı tek başına sorumlu olup kullanıcı tarafına Attfly’ın müdahalesi mümkün olmadığından, sorumluluğu da bulunmamaktadır. Attfly kullanıcıları bu hususları peşinen kabul eder.

 

Attfly internet sitesini ziyaret eden her kullanıcı, iş bu gizlilik politikası hükümlerini kabul etmiş sayılacak, kabul etmemesi halinde sitede kalmaya devam etmeyecektir.

 

Attfly’ı kullanarak bize gösterdiğiniz ilgi ve güveniniz için teşekkür ederiz.

 

Attfly